Pamēģiniet, nenožēlosiet!
Sastāvdaļas:
Cūkgaļas-liellopu gaļas maltā gaļa – 500 grami
Sīpoli – 2 gabali
sāls, pipari (pēc garšas)
Mīkla
4 glāzes milti (3 glāzes mīklai, 1 glāze apstrādei)
ūdens vai piens mīklai – 360 ml
2 ēdamkarotes cukurs
sāls – 1 tējkarote
2 tējkarotes sausā rauga
2 ēdamkarotes augu eļļas
1 olas baltums
Pagatavošana:
Samaisīt pienu (ūdeni), miltus, cukuru, sāli, raugu u n augu eļļu. Samaisām un liekam siltā vietā, lai uzrūgst.
Augu eļļā apcept ½ sīpolu. Maltajai gaļai pievienojam gan ceptu, gan svaigu sīpolu, sāli, piparus. Labi samaisām un ielejam nedaudz ūdens, lai iegūtu sulīgu malto gaļu.
Izrullējam mīklu plānā slāni un izgriežam aplīšus 6 – 8 cm diametrā.
LASI VĒL: Jums noteikti iepatiksies šādas mīklas čebureki! Šī ir kļuvusi par manu firmas recepti!
Katra aplīša vidiņā ieliekam malto gaļu, bet malas apsmērējam ar olu baltumu, pa virsu liekam otru mīklas aplīti un aizspiežam maliņas.
Belašu no abām pusēm apcepam, pēc tam liekam uz cepamplāts un apklājam ar alumīnija foliju. Liekam iepriekš līdz 175 grādiem sakarsētā krāsnī un cepam aptuveni 20 minūtes.
Pēc tam belašus kārtojam traukā ar vāku vai arī apklājam ar dvieli. Atdzisuši belaši ir iznākuši mīksti.
Labu apetīti!
Avots: coocook.me